Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yeni düzenleme ile kadroya geçecek olan taşeron işçilere önemli bir açıklama yapıldı. Açıklamada başvuru yapacak olanların emeklilik ve yaşlı aylığı almaya hak kazanmadıklarını belgelendirmeleri istenildi. Hizmet alım sözleşmesi ile çalıştırılmakta iken sürekli işçi kadrolarına geçirilen ve işçi kadrolarına atanacak olanların başvuru süreleri 02/01/2018 tarihi itibari ile başladı

 Son başvurunun yapılacağı tarih ise 11/01/2018 tarihi olarak belirtildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sürekli işçi kadrolara başvuru yapacak olanlara ilişkin yapılan açıklamada başvuru sahiplerinin emeklilik, yaşlılık ya da malullük aylığı almaya hak kazanmadıklarına ilişkin belge ibraz etmeleri gerektiği hatırlatıldı.

BAKANLIKTAN TAŞERON İŞÇİLERE ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Bakanlığın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada 01 Ocak 2018 tarihinde resmi gazetede yayımlanan “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına veya Mahalli İdare Şirketlerinde İşçi Statüsüne Geçirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar“ Yönetmeliğinin birinci bölümünde, hak sahipliği açısından kapsamın belirlenmesi başlığı altında bulunan Madde 5’in 2/A maddesinde belirtilen şartları taşıması gerektiği hatırlatıldı. İlgili madde de işçi statüsüne geçecek olan işçilerin herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekliliği hak kazanmamış olmaları, yaşlılık ya da malullük aylığı için hak kazanmamış olmaları gerektiği hükmünün bulunduğu belirtildi. İşçi statüsüne ve sürekli işçi kadrosuna geçirilme başvurusunda bulunacak olanların bu statülere geçirilmeden önce mutlaka emeklilik, yaşlılık veya malullük aylı almaya hak kazanmadıklarına ilişkin belgeyi ibraz etmeleri gerekecek. Ayrıca yapılan açıklamada sigorta başlangıcı için e-devlet üzerinden alınan SGK Tescil ve Hizmet Döküm Belgesi esas alınabilecek.

Editör: TE Bilisim