2 Nisan’da KHK ile kadroya geçirilen taşeron işçilerin kadro sevinçlerinin yanında maaş heyecanları başladı. İşçilerin gündeminde 52 günlük ikramiyenin ne zaman yatacağı ve ne kadar maaş alacakları sorusu var. İşinOlsa.com ekibi olarak bu konuyu ele alıp sizler için cevaplıyoruz.

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yayınlanan ve taşeron işçilerin umutla beklediği kadro haberi geldikten sonra sınava girip kazanan ve kadroya geçme hakkı kazanan işçilerin şimdide ikramiye ve maaş konusu gündemde.

Kadro Sonrası Maaş Ne Kadar Oldu?

3 – 22 Mart tarihlerinde düzenlenen sınavlar ile kadro hakkı elde eden işçilerin kadro sonrası yeni maaşlarını araştırmaya başladılar. Ancak yayınlanan KHK ‘de tüm detaylara ver verilmedi. Bilinen detaylara göre; devlet kurumunda taşeron işçi statüsünde çalışanlar kadroya geçtikten sonra daha önceden aldıkları ilave tediye ücretlerini yine alabilecekler. Tediye ücretleri tatil günleri sayılmadığı için 26 gün üzerinden hesaplanacak. Kamu işçilerine yılda 1 defa ödenen ilave tediye ücreti de Bakanlar Kurulu Kararı ile yılda 2 kere ödenmesi planlanmaktadır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu yaptığı konuşmada taşeron işçiler için olumlu mesajlar verdi. İşçilerin çalışma koşullarında çok ciddi iyileştirmeler ve düzenlemeler yapılacağını müjdeledi. 4B ‘den 4C ‘ye geçeceklere %11 oranında zam yapılacağını da belirten Sarıeroğlu 4B kapsamındaki işçileri de unutmadı. Onlarında çalışma koşullarında iyileştirmeler olacağını ve izinleri konusunda düzenlemeler yapılacağını belirtti.

Taşerona İşçi Ne Zaman ve Ne Kadar İkramiye Alacak?

Taşerondan kadroya geçerek ikramiye hakkına kavuşan işçilerin ne zaman ve ne kadar ikramiye primi alacakları da belli olmaya başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun yaptığı açıklamalara göre, kadroya geçen işçilerin 52 günlük ikramiye primlerinin ödeneceğini belirtti. 2 taksitle ödenmesi planlanan ikramiyenin henüz ne zaman ödeneceği konusunda tarih verilmedi.

Resmî Gazete'de yayımlanan habere göre 52 günlük ikramiye ödemesi her yıl bir maaş tutarı kadar olacak. Taşeron işçilikten kadroya geçen işçiler en az 2.200 TL ile en fazla 3.700 TL arası ikramiye alacaklar. Maden işçiliği gibi yer altında çalışan işçiler ise ek olarak yılda +1 ikramiye alacaklar.