Ülkemizde çalışmakta olan 900 bin civarı taşeron işçinin 450 bini çıkacak olan taşeron yasası aracılığı ile kamuda kadroya geçecek. Buna göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da taşeron işçilerin kamuya geçmeden önce sınava gireceği belirtilmişti.

Taşeron işçilerin gireceği sınavın nasıl olacağı büyük bir merak ile beklenirken geçtiğimiz günlerde yine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından kamuoyuna önemli bir duyuru yapıldı sınavdan geçme şartının ne olduğu belirtildi.

EN AZ 6 PUAN GEREKİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından taşeron işçilere uygulanacak olan sınav hakkında değerlendirmeler yapılırken taşeronların kamuya geçebilmek için taşeron sınavından 10 üzerinden en az 6 puan almaları gerektiğini ve sınavın kolay olacağı vurgulandı.

Buna göre sınav kolay olayacak ve buradaki amaç işçileri elemek olmayacak. Sınavdan 6 ile üzerinde puan alan işçiler kamuya geçmeye hak kazanacak olup işçilerin mülakata alınacağı öğrenildi. Tabi mülakatta neler sorulacak, mülakatta da işçilere puan verilip verilmeyeceği bilinmeyecek olup Türkiye geneli toplam 450 bin işçi mülakata alınacak. Sayı oldukça yüksek olduğu için adayların sınavlarının okunması ve mülakatlarının yapılması gibi işlemlerinin uzun sürebileceği tahmin edilmektedir.

Editör: TE Bilisim