Hükümet, Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanlığının ortak çalışma yürütmesinden sonra sonunda 900 bin civarı taşeron işçiye kadro verildi. İşçiler devlet ile sözleşmelerinin 2 Nisan 2018 tarihi itibari ile gerçekleştirdi ve artık aracı firmalar ile muhatabını keserek devletin güvencesi altına girdi.

Buna göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu taşeron işçilere kadro verileceği müjdesini vermesi ile kamuoyuna geniş yankı uyandırmış ve müjde üstüne müjde verilerek kadro alan taşeron işçilere birde ikramiye prim ödemesi verileceği belirtilmişti. Buna göre taşeron işçilere ödenecek olan ikramiye tutarları duyuruldu. Peki taşeron işçilere ne kadar prim ödemesi verilecek, hesaplara kaç para yatırılacak, 52 günlük prim ödemesi ne kadar?

PRİM TUTARLARI AÇIKLANDI

2 Nisan 2018 tarihi itibari ile kadro almaya hak kazanan taşeron işçiler hükümetten 52 günlük ikramiye prim parası alacak. Peki prim tutarları ne kadar? Buna göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama ile işçilere maaşlarnın 1.5 katının ikramiye olarak ödeneceğini duyurmuştu. Yani hesaplamalar yapacak olursak;

Örneğin asgari ücret bin 603 TL maaş alan bir işçi hükümetten 2 bin 404 TL prim ücreti alacaktır. Yine örneğin 2 bin TL maaş alan bir işçi ise kadro alması ile birlikte hükümetten 3 bin TL prim ücreti alacaktır. İkramiye tutarlarını sizlerde maaşınızı 1.5 ile çarparak bulabilirsiniz. İkramiyelerin ne zaman yatırılacağı haberini aşağı linkte paylaşıyoruz.

İKRAMİYELER NE ZAMAN ÖDENECEK?

Editör: TE Bilisim