Geçtiğimiz seneden beri bir milyona yakın taşeron işçi hükümetten kadro almak ve kendilerini garanti altına almak istiyor. Konu hakkında çalışmalar uzun bir süredir devam ediyor ve Maliye Bakanlığı da bu çalışmaları yakından takip ediyor. Ancak bir türlü alım hakkında adaylara müjdeli haber verilmedi.
Geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan taşeron işçiler müjdeli bir haber almak istedi fakat Maliye Bakanı yaptığı açıklamasında taşeron işçilere sabırlı olun çağrısında bulundu. Peki taşerona ne zaman kadro verilecek?

NE ZAMAN KADRO VERİLECEK

Bilindiği gibi taşeron yasasının tamamen tamamlanması ile Türkiye Büyük Millet Meclisine de sunulması beklenmektedir. Ancak meclis 21 Mart 2017 tarihi itibari ile referandum'a kadar tatile girdi yani bu tarihler arasında her hangi bir görüşme TBMM'de yapılmayacak.

Bu sebepten dolayı taşeron işçilere kadro verilecekse anca referandumdan sonrasına kaldı denilebilir.

BU SENE KADRO VERİLECEK

Bilindiği gibi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Şubat ayında katılmış olduğu televizyon programında yaptığı açıklamasında taşeron işçilerine bu sene kesin olarak kadro verileceğini müjdelemişti. Bu sene taşerona kesin kadronun verilmesi bekleniyor ancak bir türlü tarih netleşmedi. Taşerona kadro hakkında referandumdan sonrasında kadar yeni bir açıklama yapılmayabilir.
Editör: TE Bilisim