Taşeron işçilerin kadroya geçiş süreci resmen başladı. Başvurular 02 Ocak 2018 tarihi itibari ile alınmaya başladı ve 11 Ocak tarihine kadar devam edecek. Peki taşeron işçilerden kimler kadroya alınacak. Hangi taşeron işçiler kadroya alınmayacak. İşte detaylar.

Yayımlanan yönetmeliğe göre kadroya geçişe ilişkin detaylar netlik kazandı. Hizmet alım sözleşmesi ile çalışan personeller kadroya alınabilecek. İstisna olarak kadroya geçemeyecek olan çalışanlar ise danışmanlık hizmeti ile çağrı hizmetlerinde çalışan, hastanelerdeki bilgi yönetim sistemi çalışanları kadro geçişi yapamayacak.

HANGİ TAŞERON İŞÇİ KADROYA GEÇEBİLECEK?

İşçilerin sürekli işçi kadrolarına veya mahalli idare şirketlerinde işçi statüsüne geçirilmesine ilişkin 375 sayılı kanun hükmünde kararnamenin geçici 23 ve geçici 24 üncü maddelerin uygulanmasına dair usul ve esasların göre hizmet alım sözleşmesi açısından kapsamın belirlenmesi Madde 29’da belirtilen şartları taşıyıp taşımadıklarını kontrol etmeleri gerekiyor. Ayrıca sözleşme kapsamında çalışıp çalışmadıklarına ilişkin https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/Ortak/IhaleArama/index.htmladresi üzerinden hizmet döküm belgelerini kontrol ederek, bu kapsamda çalışıp çalışmadıklarını anlayabilmeleri mümkün olabilmektedir.

KADROYA ALINMAYACAK İŞÇİLER

Yönetmelik kapsamında hastanelerin bilgi yönetim sistemi ile çarı merkezlerinde çalışanlar, danışmanlık hizmeti sağlayanlar kapsam dışı tutulacak. Ödemeleri merkezi bütçeden yapılmayan personeller de kapsam dışında kalacak ve kadrolu olamayacaklar.

Editör: TE Bilisim