Taşeron düzenlemesin hayata geçmesinin ardından başvuru süreci tamamlandı. Adaylar sınav yada uygulama aşamasını da tamamlamalarının ardından belirlenen takvime göre 4 Nisan 2018 tarihine kadar kadroya alınacaklar ve süreç tamamen bitecek. Sabah gazetesi köşe yazarı Faruk ERDEM'in ortaya koyduğu iddiaya göre 4 Aralık 2017 tarihinde izinli yada raporlu oldukları için işin başında olamayanların yerine çalıştırılan işçiler de kadro alacak. Joker işçi olarak nitelendirilen işçiler 4 aralıkta çalışan işçiler görevde olduğu için kadro alınacak. Çalışma Bakanlığı konu ile ilgili olumlu görüşü sundu.

9 BİN İŞÇİ RAHAT BİR NEFES ALDI !

1 milyon işçiyi yakından ilgilendiren taşeron işçilerin kadroya geçiş sürecinde belirtilen şartlar arasında 4 Aralık 2017 tarihinde görevde bulunan işçiler bulunuyor. Kararnamede belitilen tarihten itibaren alınan işçilerin kadroya alınma imkanı bulunmayacak. Yani 5 aralıkta işe başlayanlar kadrolu olamayacaklar. 4 Aralık tarihinde görevde izinleri yada istirahat raporlu olmaları nedeniyle görevde bulunamayan işçiler için oluşan tereddürtler netlik kazandırıldı. Kurumların Çalışma bakanlığına görüş sunulmasının ardından, Çalışma Bakanlığı'nın verdiği olumlu haber 9 bin işçiye rahat bir nefes almalarını sağladı.

ÇALIŞMA BAKANLIĞININ OLUMLU GÖRÜŞÜ

Çalışma Bakanlığı kurumlara verdiği görüşte kısa sürede rapor olanlar yerine çalışan işçiler sürekli işçi olarak istidam edileilecek denildi. Bakanlık açıklamasında "27.06.1989 tarihli ve 375 Sayılı KHK'ya eklenen geçici 23. maddede personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında 04.12.2017'de çalışan işçilerin kapsamda oldukları belirtilmiştir. Bu çerçevede çalışan personelin kısa süreli rapor alması durumunda bu işçilerin yerine 04.12.2017'de çalışan işçilerin de bu madde hükümleri kapsamında ilgili idarede sürekli işçi kadrosunda istihdam edilebileceği değerlendirilmektedir" denildi.

Editör: TE Bilisim