Uzun zamandır  milyonlarca taşeron işçi tarafından beklenen Taşeronlara verilmesi planlanan kadrolara dair Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ve hükümet sözcüleri tarafından gerçekleştirilen açıklamanın ardından her şey netleşti. Milyonlarca taşeron son çıkan KHK ile büyük bir mutluluk yaşıyor.

Kasım 2015  bir daha açıklanan taşeronların kadroya alınma haberleri 696 sayılı KHK ile resmen yürürlüğe girdi.

Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide sarıeroğlu tarafından açıklanan 450 bin  kişinin kadrolara geçeceğini açıklanmasının ardından KİT’ler başta olmak üzere bir çok kurumlarda çalışan taşeronlardan tepkiler gelmişti.

23 bin mevsimlik işçi ile 27 bini de 657 Devlet Memurları Kanunu 5/C kapsamında çalışan 4/C'li personeller oluşturuyor. 4/C'li personeller direk 4/B kadrosu alacaklar. Toplamda da 1 milyon 20 bin kişi taşeron yasasından faydalanacak.Kamuoyunda çıkan tepkilerden sonra bir kez daha istişarelerde bulunan hükümet 900 bine yakın çalışan taşeron işçi kadro vereceğini açıklayarak bu açıklamasını 25 Aralık 2017 tarihinde çıkardığı KHK ile resmileştirdi. Artık yeni çıkarılan KHK ile birlikte 90 günlük sürecek olan zamanın tamamlanmasının ardından açıklamalar gelecek.

Editör: TE Bilisim