Taşeronda son durumlar belli oldu mu? Taşeron işçiler için kadro verilecek mi? Uzun zamandır kadro bekleyen taşeron işçilerin beklediği Müjdeli Haber ne zaman belli olacak? işte  bu soruların cevapları

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, taşeron işçilerin merak ettiğim kadro hakkında bilgiler verdi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş yapmış olduğu Açıklama ile birlikte kadroya alınması düşünülen taşeron işçiler ile ilgili çalışmaların devam ettiğini, özellikle her zaman bu soruların kendilerine sorulduğunu ve net değiştiği zaman ise bu durumu kamuoyuyla paylaşacaklarını dile getirdi.

EMEKLİLERE PROMOSYON

Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, emekliler için promosyon açıklamasında bulundu. Numan Kurtulmuş, emeklilerin alması planlanan promosyon için şuan bankalarla görüşmelerin devam ettiğini ve en kısa zamanda bu durumun da netleşeceğini söyledi.

TAŞERON İŞÇİLERİN KADROYA GEÇİŞİ

Taşeron işçiler ile ilgili herhangi bir somut adım atılmaması Özellikle bu sektörde çalışan işçileri her geçen gün düşündürmeye devam. seçimlerden sonra açıklanan taşeron işçilerin kadroya alımlarına dair haberlerin  çıkmasıyla büyük bir sevinç yaşayan işçiler özellikle kadro alımlarında nelere dikkat edileceğini merak etmeye başlamıştı. taşeron işçilere kadro gelmesi durumunda kadroya ilk alınacaklar arasında 1 Kasım 2015 tarihinden önce  bulunduğu Kurumda  çalışıyor olanlar alınacak. Yaş olarak 65 Yaşını tamamlayanlar ve emekliliği gelenler bu düzenlemeden yararlanamayacaklar.

Taşeron işçi adaylarının güvenlik araştırmaları yapılacak daha sonra Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı yasada çıkan şartları taşıyıp taşımadığını, gereken pozisyon sayılarının belirlendiği, atanacak olan kurum düzeyinde vize işlemlerinden sonra gerçekleşecek olan sınavlardan başarılı olanlar ve bu sınavı kazananlar açıklanan pozisyonları alınacaklar.

MAAŞ VE HAKLARI

Taşeron işçilerin özel sözleşmeli personel düzenlemesine tabi olacağı ve Hem maaş, hem de özlük haklarının değişmesi Ayrıca beklenmekte. kadroya alınacak olan taşeronlar için 3 yıl aralıklarla sözleşmeler yapılacak. 4B kadrosunda çalışan sözleşmeli personellerin yararlandığı( yiyecek, aile yardımı) gibi olan yardımlardan da yararlanacaklar. Buna göre Erhan kazandıysa mesai ücreti ve sosyal hakları ile yapılan sözleşme veya ihaleye göre dikkate alınmayacak.
Editör: TE Bilisim