Ülkemizde taşeron olarak istihdam etmekte olan bir milyon civarı işçi bulunmaktadır. Hükümet uzun süredir taşeron işçilere kadro verilmesi için çalışmalar sürdürüyordu ve sonunda çalışmalar sonuç verdi buna göre taşeron işçiler kadroya geçirilmeye başlanacak.

Kurumlar taşeron başvurusu yapmaya devam ediyor bizlerde İşin Olsa ekibi olarak taşerona kadro başvuru sonuçları sayfası aracılığı ile tüm kurumları sizlere duyurmaya devam ediyor. Buna göre sonuçları açıklanan adayların bazılarının reddedildiği görülmektedir. Peki taşeron başvurusunda red nedir? Red neden alınır? Reddedilen adayların ne yapması gerekiyor?

RED NEDEN ALINIR?

Taşerona kadro başvurusunda eğer reddedildiyseniz bunun birkaç tane sonucu bulunmaktadır. Buna göre siciliniz uygun olmayabilir, güvenlik soruşturmanız temiz çıkmamış olabilir, çalıştığınız pozisyon ya da kurum kadro verilecek durumda olmayabilir ancak siz taşeron yasası ile kadro alacağınıza inanıyorsanız o zaman başvuru sonuçlarında bir sıkıntı olabilir.

Kurumunuz taşerona kadro sonuçlarını açıkladığı andan itibaren 3 gün içerisinde acil bir şekilde kuruma giderek durumunuzu izah edin ve dilekçeniz ile itirazınızı gerçekleştiriniz. İtirazınız incelendikten sonra yeniden sonucunuz açıklanacaktır. Açıklanan listede başvurunuz reddedilebilir ancak uygun olduğunuz anlaşılırsa başvurunuz kabul edilecektir.

Editör: TE Bilisim