Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan KPSS 2017/7 tercihleri bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Aday İşlemleri Sistemi aracılığı ile alınmıştı. Tercihlerin tamamlanması ile binlerce aday sonuçların açıklanmasını bekliyordu.

4 Temmuz 2017 tarihine kadar alınan tercihlerin sona ermesinün üzerinden iki haftadan fazla bir süre geçti ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan açıklama ile KPSS 2017/7 atama sonuçlarının duyurulduğu belirtildi. Peki adaylar sonuçlara nasıl ulaşacak.

KPSS 2017/7 ATAMA SONUÇLARI

http://sonuc.osym.gov.tr

Yukarıda belirtilmiş olan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi sonuç sayfasını takip edecek olan adaylar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının KPSS 2017/7 ile 2 bin 58 kişilik memur ataması sonuçlarını öğrenebilir. ÖSYM KPSS 2017/7 atama sonuçlarını iki haftadan fazla bir sürede ancak açıklayabildi. Peki Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına yerleşen adayların ne yaması gerekiyor.

YERLEŞEN ADAYLARIN İZLEYECEĞİ YOL

KPSS 2017/7 atamaları Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2 bin 58 memur atamasında kuruma yerleşen adayların zaman kaybetmeden ilgili bakanlıkla görüşmesi gerekmektedir. Bakanlık ile görüşecek olan adayların getirmeleri gerektiği resim, belge, kimlik, sertifika, diploma vb. gibi evrağın olup olmadığını öğrenmesi gerekmektedir. Yerleşilen kadrolar için adaylardan bazı evrakları getirmesini isteyecek olan bakanlığa adayların evrakları teslim etmesi ile birlikte bundan sonra güvenlik soruşturmaları başlayacak. Güvenlik soruşturmalarının tamamlaması ile birlikte adayların Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına yerleştirme işlemlerinin yapılması beklenmektedir.