Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik yaptığı açıklamasında bakanlıklarının 2 bin memur alımı yapacağını duyurmuştu. Bu müjdeli haberden sonra adaylar alımların ne zaman yapılacağına ilişkin açıklamanın yapılmasını beklemekteydi.

Bakan Faruk Çelik alımlar haftaya başlayabilir demişti ancak her hangi bir bildiri yayımlanmadı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2 bin kişilik memur alımı ilanının hazırlık aşamasında olduğu tahmin edilmekte olup ilanın yakın zaman da kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2 bin memur alımının Haziran ayı içerisinde yapılması bekleniyor. Alım ilanının hazırlık aşamasında olduğu tahmin edilmekte ve yakın zamanda ilanın kamuoyuna duyurulması bekleniyor. Eğer alımlar bu hafta yada haftaya yapılmazsa KPSS 2017/1 merkezi yerleştirme atamaları kapsamında Tarım Bakanlığı da 2 bin memur alımı yapabilir.

Peki atamalar KPSS 2017/1 kapsamında yapılır mı? Bu konu hakkında yetkili kaynaklardan her hangi bir bilgi yok. Ancak alım ilanı yayımlanmazsa alımların KPSS 2017/1'e kaydırılmış olabileceği düşünülecektir. Bilindiği üzere KPSS 2017/1 merkezi yerleştirme memur ataması tercihleri 21 Haziran 2017 tarihinde başlayacak ve tercihler 3 Temmuz 2017 tarihi itibari ile sona erecektir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2 bin memur alımına ilişkin her hangi bir bilgi ya da duyuru geldiğinde aktaracağız.

TÜM ATAMALAR İÇİN TIKLAYINIZ