Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik dün müjdeli bir haber verdi. Resmi twitter hesabı aracılığı ile yaptığı açıklamasında 2 bin 58 memur ataması yapacaklarını belirten Bakan Faruk Çelik adayları heyecanlandırdı.

Atama sayısının net olarak belli olmasının yanı sıra Bakan Faruk Çelik yine 2 bin 58 kişilik atamanın hangi kadrolara yapılacağını da belirtti. Buna göre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı veteriner hekimi, ziraat mühendisi, gıda mühendisi, harita mühendisi, su ürünleri mühendisi ve balıkçılık teknolojisi dallarında memur ataması yapacak. Peki geçmişe göre ilgili kadrolara atama KPSS puanları nedir?

KPSS ATAMA PUANLARI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının geçtiğimiz 2016 yılının son ataması olan 2016/4'de bin 700'e yakın memur ataması yaptığı bilinmekteydi. İlgili atama mühendis kadroları ve veteriner hekimi için yapıldı. Puanlara bakıldığında;

En düşük mühendis atamasının 71 puan ile olduğu görülmektedir. Veteriner hekimini atama puanları ile oldukça yüksek gözüküyor öyle ki en yüksek 93 KPSS puanı ile atamanın yapıldığı görülmektedir. Atama da hangi branşlara göre mühendis ataması yapıldığı belirtilmediği için net olarak ziraat, gıda, su ürünleri, harita mühendisleri için kaç puan ile atamaların gerçekleştirildiği bilinmemektedir. Sizde atama puanlarını öğrenmek için aşağıda ki linki takip edebilirsiniz.

KPSS ATAMA PUANLARI İÇİN TIKLAYIN