Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, resmi gazetede yayımlanan ve genç çiftçilere yönelik olarak çıkartılan proje hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Tarım bakanı Fakıbaba yaptığı açıklamada projenin uygulanması hakkında yeni bilgiler verdi. Ayrıca 2018 yılında projeden kimlerin yararlanacağını ne kadar genç çiftçinin projeden yararlandırılacağının rakamlarını paylaştı.

Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba bugün memleketi Şanlıurfa'da Suruç'ta bazı etkinliklere katıldı.Suruç FM'de Gündem Özel programında katılarak projelerden bahseden bakan, hemşerilerine seslendi.

31 BİN KİŞİ PROJEDEN YARARLANDI

GTH Bakanı Ahmet Eşref FAKIBABA Genç Çiftçi Projesinin detaylarını aktarmaya devam ediyor. Bilindiği gibi 24 Mart tarihli resmi gazetede yayımlanan genç çiftçilere verilecek olan 30 Bin TL'ye kadar hibe devlet desteği almak isteyenler için bazı ayrıntılar gelmeye devam ediyor. Önceki yıl proje kapsamında 31 bin kişi yararlandı. 2018 yılında ise 16 Bin 750 kişi yararlandırılacak. Proje kapsamında çiftçilerin temin sorunu yaşanmaması için TİGEM ile birlikte Koza Tarım Satış Kooperatifi ayrıca Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez birliği ile birlikte koordine edilecek. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Başvuru şartlarında adayların en az 18 yaşında olması gerekiyor. Üst yaş sınırı ile 41 olarak açıklandı. Daha önce hibeden yararlananlar yeni destek hibesi alamayacaklar. başvurular 2 Nisan tarihinde başlayacak. 

Editör: TE Bilisim