Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne her sene binlerce personel alımı yapılması beklenmektedir. Alımlar genel olarak Kamu Personeli Seçme Sınavı ile yapılmakta olup alımlarda adaylara mülakatlar ya da sözlü sınavlar uygulanabilmektedir. Tapu Müdürlüğünün iş imkanları oldukça uygun olduğu için yayımlanan ilanlara adaylar yoğun ilgi göstermekte ve beklenenden daha fazla başvuru alınmaktadır. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne uzun zamandır personel alımı yapılması bekleniyor ve Bakana Özhaseki'nin de bu konu da bazı önemli açıklamaları bulunmaktadır.

Döner Sermaye'den Karşılanacak

Bakan Özhaseki'nin yaptığı açıklamaya göre Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne personel alımı yapılması bekleniyor. Üstelik alınacak olan personellerin maaşları Maliye Bakanlığı tarafından değil Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün döner sermayesinden karşılanacak. Alınacak personeller sözleşmeli mi yoksa daimi olarak mı alınacak bilinmiyor.

Şu an için yine kaç personel alımı yapılacağı bilinmiyor ancak bazı yapılan yorumlara göre az sayıda personel alımı yapılması beklendiği söylendiği gibi yine bazı yorumlarda binlerce personel alımının yapılacağı belirtilmektedir. Personellerin maaşlarının döner sermayeden karşılanacak olması alım ilanının hızlı şekilde yayımlanacağı anlamına geliyor ancak uzun süredir beklenmekte olan bu personel alım ilanı hala yayımlanmış değil. Alım 2017 yılına sarkmış olabilir bakalım Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü konu hakkında açıklama yapacak mı.
Editör: TE Bilisim