Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere binlerce personel alımı gerçekleştirmektedir. Alımlarda genel olarak Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmakta olup merkezi yerleştirme atamaları ile de alımlar yapılmaktadır. Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan bilgiye göre Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün bin 500 personel alımı yapmayı planladığını öğrenmiştik. Üstelik alım yapılacak olan personellerin maaşlarının döner sermayeden karşılanacak olması alımların hızlı yapılacağı tahminlerini akıllara getirmişti.

Ancak üzerinden haftalar geçmesine rağmen henüz tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından personel alımı yapılacağına dair her hangi bir açıklama yapılmadı. Peki Tapu Müdürlüğü kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere bin 500 personel alımı yapacak mı? Alımlar yapılacaksa ne zaman yapılacak?

Bin 500 Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün bin 500 personel alımı yapması beklenmekteydi ancak konu hakkında her hangi bir açıklama yapılmamasının ardından adaylar alımların ne zaman yapılacağına dair meraklı şekilde açıklama yapılmasını bekliyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne alınacak olan personellerin maaşları döner sermaye üzerinden karşılanacaktı yani Maliye Bakanlığının personel alımı hakkında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne olumsuz dönüş yapmış olması tahmin edilmiyor. Bakalım ilerleyen günlerde bin 500 personel alımının ne zaman yapılacağına ya da yapılıp yapılmayacağına dair her hangi bir açıklama gelecek mi

Editör: TE Bilisim