Memur olmak isteyen adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına girip yüksek puan almaya çalışmakta ve puanlarının açıklanması ile kurumların personel alım ilanı yayımlamasını beklemektedir. Yayımlanan ilanlara göre adaylar kendilerine uygun gerekli kadrolar için başvurular yapmakta ve varsa mülakatlara katılarak memur olmaya çalışmaktadır. Bilindiği gibi ihtiyaç doğrultusunda kurumlar ilan yayımladığı gibi FETÖ'cülerden boşalan kadrolar için de memur alımının yapılması beklenmekteydi. Alım yapacak kurumların arasında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüde bulunmaktaydı ve Tapuya bin 500 personel alımı yapılacak haberleri gündeme gelmişti. Peki alımlar ne durumda? Alımlar yapılacak mı?

Bakan Açıklamıştı

Çevre ve Şehircilik Bakanının yaptığı açıklaması ile sevinen memur adayları Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün ilan yayımlamasını beklerken halen gerekli ilanlar yayımlanmış değil. İhtiyaç kadroları ve FETÖ'cülerden boşalan kadroların dolumu için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün memur alımı yapması beklenmektedir.

Alınacak olan memurların sözleşmeli statüsünde çalışacağı ve maaşlarının döner sermaye ile karşılanacağı duyurulmuştu. Adaylar bu konu hakkında detaylı bir açıklama yapılmaasını beklemekte olup alımlarının yapılıp yapılmayacağı hakkında net bir yanıt aramaya devam ediyor. Şu an için kurumdan her hangi bir açıklama yok ancak alımların yapılması için Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiği tahmin edilmekte ve 2017'de personel temin bildirisinin yayımlanacağı düşünülmektedir.
Editör: TE Bilisim