Kunduz kentinin geri alınması için düzenlenen operasyonlarda 150 militan öldürüldü.Afganistan'da Taliban'a çok ağır darbe vuruldu.Kunduz Emniyet Müdürü General Muhammed Kasim Cengelbağ,yapmış olduğu açıklamayla yapılan operasyonlarda 150 militan öldürüldüğünü ve kentin kontrolünün tamamen güvenlik güçlerinin eline geçtiğini belirtti

150 MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ


Kunduz Emniyet Müdürü General Muhammed Kasim Cengelbağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, operasyonlarda kentin kontrolünün tamamen güvenlik güçlerinin eline geçtiğini belirtti.Havadan ve karadan düzenlenen operasyonlarda 150 militanın öldürüldüğünü açıklayan Cengelbağ, ayrıca 2'si Pakistan vatandaşı 10 militanın da yakalandığını kaydetti. Cengelbağ, olayda sivil kayıp sayısının henüz netleşmediğini, operasyonların devam ettiğini vurguladı.

Afganistan Savunma Bakanlığı da Kunduz'daki operasyonlarda 150 militanın öldüğünü, 90 militanın yaralandığını bildirdi.

-Baglan'da da örgüte karşı operasyonlar-

Öte yandan, Afganistan'ın kuzeyindeki Baglan ili Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Cavid Beşarat, AA muhabirine, Baglan'ın merkezi ve Burka ilçesinde havadan ve karadan eş zamanlı düzenlenen operasyonda, Taliban kontrolündeki bölgelerin tekrar geri alındığını kaydetti. Beşarat, operasyonlarda ölen ve yaralanan militanların olduğunu da kaydetti.

Taliban militanları, Baglan'ın Tala ve Barfak ilçelerinin kontrolünü ellerine geçirmişti

Kaynak:milliyet

Editör: TE Bilisim