İstanbul'da gerçekleştirilen bombalı saldırı sonra canlı bomba ve toplamda 4 kişi öldü. Peki canlı bombanın kimliği belli oldu mu?



Taksim'de gerçekleştirilen saldırıda canlı bombanın kimliği belli oldu mu? İlk bugulara göre canlı bombanın IŞİD üyesi terörist S.Y. olduğu bildiriliyor. İşte son detaylar...

Beyoğlu'nda İstiklal Caddesi'nde canlı bomba saldırısı düzenlendi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. İstiklal Caddesi Balo Sokak'ta düzenlenen saldırıda, İstanbul Valisi'nin açıkladığı bilgilere göre biri canlı bomba olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetti, 7'si ağır 37 kişi de yaralandı. Saldırıyı yapan örgütle ilgili iki ayrı iddia var.

SALDIRIDA IŞİD ŞÜPHESİ

Sözcü'de yer alan iddiaya göre; Soruşturma devam ederken, şüpheli örgüt listesine, PKK'nın yanına IŞİD'de eklendi. Patlama alanında, bulunan parçalardan birinin ekim ayında Türkiye'ye giriş yapan IŞİD üyesi terörist S.Y. olduğu bildiriliyor. Eylemin arkasında IŞİD olma ihtimalini güçlendiren bir diğer bulgu ise, yaralılardan 3 kişinin İsrail vatandaşı olması. Canlı bombanın, Sultanahmet'te olduğu gibi yabancı turist kafilesinin arasına girip pimi çektiği iddia ediliyor. Öte yandan hastanelerdeki yaralılardan 12'sinin yabancı uyruklu olduğu bildiriliyor.

TÜRK YETKİLİ PKK'YI İŞARET ETTİ

Öte yandan Reuters üst düzey bir Türk yetkiliden aldığı bilgilere dayandırdığı haberinde ilk bulguların patlamanın PKK tarafından gerçekleştirildiğine işaret ettiğini duyurdu. Ajans yetkilinin, intihar bombacısının asıl hedefinin daha kalabalık bir bölge olduğunu dile getirdiğini kaydetti. Ayrıca habere göre yetkili, terör örgütünün Nevruz kutlamaları sırasında ciddi saldırılar planladığına dair duyum aldıklarını kaydetti

ANKARA SALDIRISINI TAK ÜSTLENMİŞTİ

Ankara'da 17 Şubat'ta 29 ve 13 Mart'ta 35 sivilin hayatını kaybettiği intihar saldırılarını Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) adlı örgüt üstlenmişti.

YENİ SALDIRI UYARISI

Yetkili PKK'nın "agresif bir şekilde" Nevruz döneminde saldırılar gerçekleştirmeyi hedeflediğini belirterek, "Buna yönelik girişim ve hazırlıklar olduğunu biliyoruz. Bu dönemde yeni saldırılar gerçekleştirilebilir. Biz de agresif şekilde ve sert önlemlerle bu saldırıları engellemeye çalışıyoruz" dedi. Türk yetkili şöyle konuştu: "Son birkaç gün içersinden Suriye'den geçiş yaparak Türkiye'de eylem gerçekleştirmeyi hedefleyen üçten fazla PKK'lı ya da birlikte hareket eden kişiler canlı ya da ölü olarak ele geçirildi. Bunların amacı intihar saldırısı gerçekleştirmekti. Sınır başta olmak üzere ismi belirlenen kişilerin yakalanma için çalışmalar sürdürülüyor. Aynı zamanda şüpheli 13 araç içinde aramalar sürüyor" dedi.

VALİ'DEN AÇIKLAMA! ÖLENLERDEN BİRİ CANLI BOMBA

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu'nda kaymakamlık önünde canlı bomba saldırısı meydana geldiğini belirterek, olayda canlı bombayla birlikte 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 3'ü ağır 19 kişinin yaralandığını açıkladı.  Vali Şahin, saldırıya ilişkin detaylı açıklamanın incelemelerin ardından yapılacağını aktardı. 

MİLLİYET
Editör: TE Bilisim