Suruç'ta Canlı Bomba Patlama Sonucu 28 Ölü 100 Yaralı Var

Şanlıurfa Suruç ilçesinde patlama meydana geldi. Suruçtan yapılan son açıklamalara göre, patlama sonrasında 28 kişinin hayatını yitirdiği ve 100 e yakın kişininde yaralandığı yönünde açıklandı. Şanlıurfa Suruçta patlama nasıl oldu? Patlama kim tarafından gerçekleştirildi, hepsi an ve an haberin detaylarında.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki bir kültür merkezi önünde patlama meydana geldi. İçişleri Bakanlığı 27 kişinin hayatını kaybettiğini, 100'e yakın yaralı olduğunu açıkladı. Bakanlık açıklamasında 'Can kaybının artmasından endişe ediyoruz' denildi. Patlama anı kamera tarafından kaydedildi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki Amara Kültür Merkezi önünde patlama meydana geldi. İçişleri Bakanlığı; "İlk belirlemelere göre saldırıda 27 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Can kaybının artmasından endişe edilmektedir. Bölgedeki hastanelerde 100’e yakın yaralı vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir." açıklamasını yaptı.

Yaralılar arasında durumu ağır olanlar da var.  

Şanlıurfa DBP İl Başkanı İsmail Kaplan, yaptığı açıklamada, patlamanın Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun Amara Kültür Merkezi önünde açıklama yaptığı sırada gerçekleştiğini söyledi. Kaplan, olayın intihar saldırısı olduğunu tahmin ettiklerini ve şüphelinin cesedinin de olay yerinde bulunduğunu belirtti.

Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Diyarbakır'dan da çok sayıda kara ve hava ambulansı olay yerine doğru yola çıktı. Suruç'tan başka il ve ilçelere de yaralı sevk ediliyor.

Patlamada hayatını kaybedenlerin birçoğunun İstanbul, İzmir, Ankara ve Diyarbakır'ın da içinde olduğu çok sayıda ilden Suruç'a gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri olduğu belirtiliyor.

3 Bakan bölgeye gidiyor

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, Başbakan Davutoğlu'nun, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e bölgeye gidip olayı yerinde inceleme talimatı verdiği belirtildi.

Görgü tanığı konuştu

Patlamanın görgü tanığı, Suruç'a İstanbul'dan giden tiyatrocu Murat Akdağ, "Amara Kültür Merkezi önünde toplanmıştık. İkinci basın açıklaması okunuyordu ki şiddetli bir patlama oldu. Patlama kalabalığın tam ortasında meydan geldi. Ben en dışta duruyordum. Patlamanın etkisiyle kaçıştık. Kulaklarım uzunca bir süre çınladı. Bir metre yanımda duran arkadaşlar öldü. Akdağ, durumu ağır olan yaralıların Suruç'tan Urfa ve diğer çevre hastanelere gönderildiğini aktardı." diye konuştu. Tiyatrocu Akdağ, Kobani'de tiyatro oyunu sahnelemek için gönüllü olarak Kobani'ye gitmek amacında olduğunu söyledi.

Kobani'ye gideceklerdi

Federasyon öncülüğünde yaklaşık 300 kişi bu sabah 09.00 sıralarında Amara Kültür Merkezi bahçesinde toplandı. Burada toplu kahvaltı yapan grup, basın toplantısının ardından saat 12.00 sıralarında, Suruç'un karşısında bulunan Suriye'nin Kobani kentine gitmek üzere, sadece özen izinle geçiş yapılan Mürşitpınar Sınır Kapısı'na doğru yürüyüşe geçmeyi planladıkları ifade edildi.

Editör: TE Bilisim