Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde terör örgütü üyelerine yönelik yapılan operasyonların artması ile İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı güvenlik personeli alımı yapmaya başladı. Yeni alımlar yapılacak mı soruları sorulurken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan önemli açıklamalar geldi.

Martta Sahaya İnecekler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 10 bin PÖH alımı hakkında 10 bin polis alımının yapıldığını ve 10 bin polis alımının daha yapıldığını belirterek normal şartlarda polis eğitimlerin altı, yedi ay kadar sürdüğünü belirtti. Ancak bu sefer polis adaylarının sahaya erken inebilmesi için cumartesi ve pazar günlerini de eğitime katacaklarını belirterek hızlı bir eğitim sürecinin olacağını açıklamış oldu. Buna göre 18. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi lisans mezunları için yapılan 10 bin PÖH alımında ki müracaatta başarılı olan adaylar POMEM kapsamında ki eğitimlerini hızlı şekilde görecek ve eğitim sürelerine cumartesi pazar günleri de dahil olacak. Bu sayede Polis Özel Harekat alımlarında eğitimlerini bitiren adaylar Mart ayında sahaya inebilecekler.

En az lise mezunu adaylarının başvuru yapabildiği diğer 10 bin polis alımlarına yönelik parkur testleri yapılmaya devam etmektedir. Bu eğitimlerinde hızlı olacağı beklenmekte olup yakın zamanda yeni Polis Özel Harekat alımları gündeme gelebilir.
Editör: TE Bilisim