Süleyman Demirel Toprağa Veriliyor

Süleyman Demirel için Ankara’da ilk tören evinin bulunduğu Güniz Sokak’ta yapıldı. Demirel son kez evine gittiğinde Isparta'dan getirilen güllerle uğurlandı. Demirel’in yakınları ve sevenleri törene katıldı. Evinin önüne askerlerin omuzunda gelen Demirel’in naaşı tekbirlerle bahçeye bırakıldı. Askerler tabutun önünde Demirel'in fotoğrafı ve kendisine layık görülen madalya ve nişanların yer aldığı çerçeveleri taşıdı. Evinde yapılan törende Demirel’in yıllardır yanından ayrılmayan Doktoru ylin Cesur, Hikmet Çetin, İsmet Sezgin ve İlhan Kesici konuşma yaptı.

Aylin Cesur konuşma sırasında onu babam kadar severdim diyerek göz yaşlarını tutamadı. Eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin ise Demirel'in 20. yüzyılın 2. yarısına damga vuran çok önemli bir siyasi olduğunu dile getirdi. Süleyman Demirel'in kardeşi Şevket Demirel'in damadı CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici de aile adına dua etmek istediğini söyledi.

Burada yapılan törenin ardından Süleyman Demirel’in cenazesi ikinci tören için meclise götürüldü. Meclis’te Demirel için devlet töreni yapılacak. MHP Lideri Devlet Bahçeli tören için meclise gelen ilk isim oldu. Daha sonra da CHP lideri Kemal Kıluçdaroğlu Meclise gelerek Bahçeli’nin yanında durdu. Yanyana duran iki lider tokalaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’da törene katılan isimler arasında yer alıyor. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, en yaşlı üye sıfatıyla Meclis'i açması beklenen CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski başbakanlardan Tansu Çiller, Bakanlar, CHP ve MHP'li vekiller de törene katılan isimler arasında.

Editör: TE Bilisim