Ülkemizde bilindiği üzere iç ve dış güvenliğin sağlanması için aralıklarla çok sayıda subay öğrencisi alımları gerçekleştirilmektedir. Subay olmaya istekli çok sayıda kişi bulunduğu için İşin Olsa ekibimize nasıl subay olunacağına dair çok fazla soru gelmektedir.

Sizlere İşin Olsa ekibi olarak nasıl subay olunur, subay olma şartları, subaylıkta aranan özellikler haberini oluşturduk. Bu içeriğimiz aracılığı ile subay olma hakkında tüm bilgileri edinebilirsiniz.

NASIL SUBAY OLUNUR?

Subay olabilmeniz için öncelikle liseyi bitirmiş, üniversite sınavına girmiş ve belirlenen subaylık puanını almış olmanız gerekiyor. Bu şekilde 4 sene harp okullarında eğitim görerek subay olabilirsiniz. Yine her hangi bir üniversitenin lisans bölümlerini bitirirseniz de uzun dönem askerliğe başvurabilir ya da ilanlara müracaat ederek subay olabilirsiniz.

SUBAY OLMA ŞARTLARI NELERDİR?

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Boy ve kilo belirli ölçülerde olmak
Sağlık sorunu olmamak
Sicili temiz ya da belirli suçlardan fazla olmamak
Askeri okullardan atılmamış olmak

Yukarıda genel olarak subaylıkta aranan şartlar verilmiştir. Bazı komutanlıklar YDS, ALES gibi sınavlara adayların katılmış olmasını talep etmekte olup yine sertifika isteyen komutanlıklarda bulunuyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde subay olabilirsiniz.

SUBAY ALIMLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN TAKİP EDİN
Facebook Sayfamızı Buradan Takip Edebilirsiniz
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz

Editör: TE Bilisim