Bilindiği gibi her sene Milli Eğitim Bakanlığı on binlerce öğretmen alımı yapmaktadır. Alımlar genel olarak Şubat ayında yapılmakta ve ihtiyaç olursa yıl içerisinde bir kez daha yapılmaktadır. Bundan sonra yıl içerisinde sadece bir kez sözleşmeli öğretmen ataması yapılması bekleniyor ve olağanüstü durumlar olmadığı sürece yıl içerisinde ikinci bir öğretmen ataması yapılmayacak. 2017 yılında Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamasını ne zaman yapacak? İnternette genel olarak öğretmen atamalarının Şubat ayında olacağı belirtilmektedir ancak bu konu hakkında yalanlama bildirileri yayımlandı. Peki öğretmen atamaları ne zaman?

Şubat Ayı Net Değil

Sosyal paylaşım siteleri başta olmak üzere pek çok platformda öğretmen atamalarının Şubat 2017 tarihinde yapılacağının belirtilmesi ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz konu hakkında açıklama yaptı. İsmet Yılmaz'ın açıklamasına göre Şubat ayında öğretmen atamalarının kesin olarak yapılıp yapılmayacağının belli olmadığı ve öğretmen atamalarının net tarihinin belirlenmesi için Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Başbakanlığın görüşme yapması gerektiği duyuruldu.

Yapılan bu açıklamalara göre 2017 yılında öğretmen atamalarının kesin olarak ne zaman yapılacağının belli olmadığı öğrenildi. Ancak platformlarda yapılan yorumlara bakıldığında öğretmen atamalarının geçmiş yıllara göre Şubat ayında eğer Şubat ayında olmazsa Mart ayında yapılmasının beklendiği ifade edilmektedir.
Editör: TE Bilisim