Milli Eğitim Bakanı koltuğuna Nabi Avcı'dan sonra İsmet Yılmaz'ın geçmesi ile sözleşmeli öğretmenlik konusu gündeme geldi. Öğretmenlik konusunda uzun süredir görüşmeler yapılmıyordu. Stajyer öğretmenlik kavramının çıkması ile bu konuda da görüşmelerin başladığı sinyalleri alınmıştı. Son zamanlarda basında sıklıkla gündeme gelen Sözleşmeli Öğretmenlik konusu tasarıya eklendi. Peki sözleşmeli öğretmenlik ile neler değişecek? bundan sonraki atamalar nasıl olacak?

Sözleşmeli Öğretmenlik Nedir?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz sözleşmeli öğretmenliğin ne olduğu hakkında açıklamalar yaptı. Yapılan açıklamaya göre bundan sonra yapılacak olan öğretmen atamalarında adaylara direkt kadro verilmeyecek ve 3 yıl boyunca sözleşmeli statüsünde istihdam sağlanacak. 3 yılın sonunda adaya bulunduğu yerde kadro verilecek ve bulunduğu yerde 2 yıl daha görev yaptıktan sonra başka bir şehre gitmek için tahin isteyebilecek.

Sözleşmeli Öğretmenlik Ne İçin Getiriliyor?

Öğretmen adaylarının son zamanlarda sıklıkla sorduğu soruların bir tanesi bu çalışmanın neden yapıldığı oldu. Bakan İsmet Yılmaz bu konuya şöyle bir açıklama yaptı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine giden öğretmenlerin 3 yıl sonra hemen başka bir şehre gittiğini ifade ederek söz konusu bölgede öğretmen sıkıntısı yaşadıklarını söyledi. Bu yüzden sözleşmeli öğretmenlik kavramı gündeme gelmiş durumda olup doğu görevi 3 yıldan 5 yıla çıkartılmış olacak.
Editör: TE Bilisim