Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yerine gelen İsmet Yılmaz şok bir değişikliğe gitti. Bundan sonraki atamalar artık kadrolu olmayacak ve bunun yerine sözleşmeli öğretmenlik çıkartılacak. Peki son günlerde basın başta olmak üzere sosyal medyada konuşulan ve atanamayan öğretmenlerin protestosunu ettiği stajyer öğretmenlik nedir?

Stajyer Öğretmenlik Nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı her sene yaptığı atamalar ile 30 - 60 bin öğretmen adayına kadro vermekteydi. Ancak artık durum böyle olmayacak. Bundan sonra Kamu Personeli Seçme Sınavından yerli puanı alan öğretmenler kadrolu olarak değil stajyer öğretmen statüsünde atanacak. Görev yerinde 5 sene boyunca stajyer olarak çalışacak olan öğretmen 3 yılda doğu görevinin eklenmesi ile 8 yıl sonra kadro almış olacak ve istediği şehre ancak 8 sene sonra gidebilecek.

İlk Görev Yeri Doğu Mu Olacak?

Öğretmen adaylarının en çok merak ettiği sorulardan bir tanesi ise şu oldu. İlk görev yeri doğu mu olacak? Bu çalışma neden yapılıyor?

Bu çalışmanın esas amacı öğretmenlerin doğuda kalmasını sağlamak. Yani KPSS'den yeterli puanı alan öğretmen sözleşmeli olarak atanacak ve genel olarak öğretmen adayı Doğu Bölgesine verilmeye çalışılacak. 5 yıl boyunca sözleşmeli olarak çalışan personel 3 yılda doğu görevi yapma zorunluluğu ile toplam ilk atandığı şehirde 8 sene boyunca kalması gerekecek. İlk görev yerinde 8 sene boyunca çalışan öğretmen adayı kadro alacak ve istediği şehre tayinin isteyebilecek
Editör: TE Bilisim