Geçtiğimiz günlerde açıklanan ve haberini yaptığımız içerik ile ihtiyaç, korumaya muhtaç çocuklar arasından alınacak olan 3 bin 220 kişilik memur kadrosu tercihlerinin yakın zamanda başlayacağı belirtilmişti. 30 Aralık 2016 tarihinde kılavuzun yayımlanması ve tercihlerin başlaması beklenirken sonunda Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı tarafından konu ile alakalı açıklama geldi ve tercih kılavuzu yayımlandı. Adaylar tercih kılavuzuna uygun olarak tercihlerini yapabilmekte olup son tercih tarihi 13 Ocak 2017 olarak belirtilmiştir. Bu tarihe kadar adaylar başvuru yapmazsa tercihlerin süresi dolmuş olacak.

Her Mezun İçin Kadro

Korunmaya muhtaç çocuklar arasından alınacak olan 3 bin 220 memur adayı için Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesi aracılığı ile tercih kılavuzunu yayımladı. İlkokul, ortaokul, örtaöğretim, önlisans ve lisans mezunu adayların tamamı için kadrolar ayrılmış olup alınacak olan 3 bin 220 memurun bin 234'ü Kamu Personeli Seçme Sınavı ile gerekli kadrolara atanacak. Geriye kalan bin 986 kişi ise gerekli kadrolara kura yöntemi ile yerleştirilecek yani KPSS veya başka her hangi bir sınavın puanına bakılmayacak.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı yayımlamış olduğu ilan kılavuzu ile kimlerin başvuru yapabileceğini, hangi mezunun hangi kadrolara başvuru yapabileceğini ve kimlerin hangi nitelik koduna sahip olduğunu detaylı olarak belirtmiş durumdadır. Adayların 13 Ocak 2017 tarihine kadar başvuru yapması gerekmekte olup detaylı bilgi edinmek isteyenlerin aşağıda ki linki takip etmesi gerekmektedir.

http://www.dpb.gov.tr/tr-tr/duyuru/sosyal-hizmetler-kanunu-kapsaminda-istihdam-edilecekler-icin-2016-tercih-kilavuzu
Editör: TE Bilisim