Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geçtiğimiz aylarda yayımlanan duyuru ile sosyal güvenlik denetmen yardımcılığı pozisyonu için toplam 400 kişilik memur alımı yapılacağı belirtilmişti. Adaylar Sosyal Güvenlik Kurumu 400 memur alımına başvurularını 13 Şubat 2017 - 24 Şubat 2017 tarihleri arasında gerçekleştirdi.

Sözlü sınavların yapılması ile sonuçların ne zaman açıklanacağı merak ile beklenirken sonunda Sosyal Güvenlik Kurumu İnsan Kaynakları Daire Başkanlığından kamuoyuna 400 memur alımına ilişkin duyuru yapıldığı belirtildi. Buna göre sözlü sınav sonuçları açıklandı. Sorgulama ekranı ilan edildi.

SORGULAMA EKRANI

https://uyg.sgk.gov.tr/sinavsonuc/YonlenenSayfa.do

Yukarıda belirtilmiş olan linki takip edecek olan adaylar ilgili ekranda ki T.C. kimlik numaralarını yazarak Sosyal Güvenlik Kurumu 400 memur alımı sonuçlarını sorgulayabilir. Peki sözlü mülakatta adayın hangi özelliklerine bakıldı, gözlemciler neleri kontrol etti?

SÖZLÜ SINAVDA NELER YAPILDI

Sosyal Güvenlik Kurumu 400 memur alımı sözlü sınavında neler yapıldığını ilerleyen dönemlerde kamu kurumlarına atanmak isteyen adayların için en çok öğrenilmek istenen konulardan bir tanesidir. Buna göre SGK 400 memur alımı sözlü mülakatlarında adayın mesleğe uygunluğu, ikna kabiliyeti, diksiyonu, emin duruşu, görevini yapıp yapamayacağız, öz güveni, sorulara verdiği cevaplar, sakinliği vb. gibi pek çok şeye dikkat edilmektedir. Bu belirtilmiş olan tutumlarda başarılı bir sergileyiş yapan adaylar sözlü sınavlardan yüksek puan elde etmektedir. Sonuçlar için yukarıda ki linki takip ediniz.

TÜM ATAMALAR İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim