Artan terör olaylarından sonra Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki Valilik tarafından Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde sokağa çıkma yasağı uygulandı. Yasakların uygulandığı Mahallelere operasyon düzenleyen güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çıkan çatışmalar devam ediyor. 

3 MAHALLE İÇİN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Bugün kaymakamlık kararınca çatışmaların yaşandığı Tekel, Mescit ve Konak Mahalleleri'nde yeniden sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Daha önce farklı tarihlerde 3 olmak üzere 7 gün sokağa çıkma yasağının uygulandığı Silvan İlçesi'nde dün akşam saatlerinde hendek kapatan ve barikatları kaldırmaya çalışan güvenlik güçlerine, PKK'lılar tarafından ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine Tekel, Konak ve Mescit Mahalleleri'ndeki farklı noktalarda çatışmalar yaşandı. Can kaybının olmadığı çatışmalar sabah saatlerine kadar belli aralıklarla devam etti.

Bugün üç mahallede devriye gezen polis zırhlı araçlarıyla yapılan anonslarla, Tekel, konak ve Mescit Mahalleleri'nde saat 12.00'dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar, kaymakamlık kararıyla sokağa çıkma yasağının uygulanacağı duyuruldu. Anonslar üzerine tedirgin olan vatandaşlar evlerine çekilirken, 3 mahalledeki esnaf da kepenklerini indirmeye başladı.

Editör: TE Bilisim