Diyarbakır Silvan Karayolu'nda terör örgütü PKK militanlarının önceden menfeze yerleştirdikleri bomba güvenlik güçleri tarafından son anda fark edildi. Güvenlik güçlerinin bulduğu bomba kontrollü bir şekilde patlatılarak imha edildi.

BOMBA İMHA EDİLDİ


Güvenlik güçlerinin Diyarbakır-Silvan karayolunda yaptığı arama, tarama çalışmasında, Darköprü mevkii yakınlarında bulunan bir menfeze PKK’lı teröristler tarafından yerleştirilen el yapımı patlayıcı bulundu. Olayla ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, patlayıcının kontrollü bir şekilde imha edildiği belirtilerek, "Güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak maksadıyla vatandaşların kullandığı karayollarında mayın ve el yapımı patlayıcı araması faaliyeti icra edilmektedir.

22 Ekim 2015 tarihinde Silvan-Diyarbakır karayolunda mayın ve el yapımı patlayıcı araması icra eden birliklerimizin karayolunu kontrolü esnasında Darköprü mevkiinde bölücü terör örgütü mensuplarının daha önceden yola yerleştirmiş olduğu el yapımı patlayıcı tespit edilmiş ve birliklerimizin güvenli bölgeye geri çekinilmesine müteakip patlatılmıştır. Patlamayı müteakip olay bölgesinde gerekli tedbirler alınmış olup, patlama sonucunda herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamış, karayolu kullanılamaz hale gelmiş ve karayolu ulaşıma kapanmıştır. Müteakiben yapılan çalışmalar sonucunda karayolu temizlenmiş ve tamir edilerek ulaşıma tekrar açılmıştır.  Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat özgürlüğünü rahatlıkla kullanabilmesini sağlamak amacıyla terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir" denildi.
 

Editör: TE Bilisim