Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan üniversiteler bilindiği gibi öğrencilere ve akademisyenlere öğle molalarında ufak bir ücret karşılığına çeşit çeşit yemek imkanı sunmaktadır. Sigarayı bıratktırma projelerinin arttığı şu günlerde Amasya Üniversitesi'de kampanyaya farklı bir bakış açısı ile katıldı.

Buna göre Amasya Üniversitesinde okuyan ve sigarayı bırakan öğrencilere Amasya Üniversitesi bir yıl boyunca ücretsiz yemek verecek. Öğrenciler yemek rezervasyonlarında sistem üzerinden ödemiş oldukları ödemeyi bu kampanya ile yapmayacak.

İLGİ İLE KARŞILANDI

Amasya Üniversitesi Yeşilay Kulübü ile Amasya Üniversitesi Rektörlüğünün ortaklaşa çalışma yaparak yapmış oldukları bu kampanya büyük ilgi gördü ve öğrencilerin de dikkatini çekti. Buna göre üniversite öğrencilerinin büyük bir bölümünün yemekleri ücretsiz yemek için sigarayı bırakabileceği düşünüldüğü gibi bu kampanyanın tüm Türkiye geneline de yansıması beklenmektedir.

HEDEF 3 BİN ÖĞRENCİ

Amasya Üniversitesi Yeşilay Kulübü ile Amasya Üniversitesi Rektörlüğünün ortak bir şekilde yürütmüş oldukları bu kampanya ile Amasya Üniversitesinde öğrenim gören toplam 3 bin öğrencinin sigarayı bırakabileceği tahmin edilmektedir. Öğrenciler sigarayı bırakarak hem sağlıklı bir yaşam sürmeye başlayacak hemde Amasya Üniversitesinin yapmış olduğu bir yıl ücretsiz yemek verme kampanyasından da yararlanmış olacak.
Editör: TE Bilisim