Taşeron kadro düzenlemesinin tamamlanmasının ardından kapsam dışı kalan taşeron işçiler için umutlu bekleyiş devam ediyor. Bilindiği gibi 2 Nisan tarihi itibari ile sürekli işçi statüsüne geçiş yapan işçi sayısı 900 bin olarak açıklandı. Bazı taşeron işçilerin kapsam dışı kalması 90 günlük kadroya geçiş sürecinde gündemdeki yerini korumuştu. Yasal düzenlemelerde hizmet alım sözleşmesi ile çalışmayan işçiler ile KİT işçileri kadroya geçiş yapamadı. Kapsam dışı kalan işçiler tarafımıza ulaşarak kadroya geçmek için gerekli çalışmanın yapılması taleplerini iletmekteler. Yeni bir açıklamada Hak-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut ARSLAN'dan geldi. 

KAPSAM DIŞI KALAN İŞÇİLER İÇİN YENİ SÜREÇ!

Hak-İş Sendikası Başkanı katıldığı Sendika Başkanlar toplantısında taşerondan kadroya geçemeyen işçilerin geçişinden memnun olduklarını açıkladı. Düzenleme sonrası kapsam dışı kalan işçiler için de yeni süreç başladığını belirtti. 

MÜCADELEMİZ VAR.

Başkan Mahmut ARSLAN KİT işçileri ile diğer kapsam dışı kalanlar için mücadele devam edileceğini aktardı ARSLAN: " Bu düzenlemede kapsam dışında kalan KİT'lerde, araç kiralamada, hastanedeki yönetim sistemlerinde sosyal tesislerde yemekhanelerde çalışan ve bütünüyle kapsam dışı kalan arkadaşlarımızın bu kapsama alınması konusunda ciddi bir mücadelemiz var" dedi.

Editör: TE Bilisim