Dün Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen bombalı saldırıda 32 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı. HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş konu hakkında açıklama yaptı. İşte ayrıntılar...

MYK toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, dün meydana gelen Suruç patlaması hakkında açıklamalarda bulundu. İşte Demirtaş’ın açıklamalarından satır başları;

* Çoğu ünivesite öğrencileri her biri bu ülkenin ayrı bir değeriydi. Bu acı gerçekten çok büyük. Bazı değerlendirmeler ve partimize dönük saldırılar en az bu katliam kadar acı.

* Güvenlik tedbirlerini arttıracağız, halkımız da böyle yapsın. Tecavüz ordusuna karşı çağrı yaptık. Ama havuz medyasının en aşağılık isimleri "silahlanma çağrısı yaptı" diye HDP'ye saldırıyor.

* Böylesi bir acı da bile bir ortaklaşma yaşanamıyor. Kendi kinlerinde boğulmuş insanlar. İnsanlık adına utanç verici bir durum.

 

* Biliyorum paranızı kim verirse onun düdüğünü çalıyorsunuz. Bu topraklarda insanlığı yeniden inşaa edeceğiz sizin beslemeniz IŞİD'e rağmen... Biz ele ele vereceğiz. Barış ve demokrasi ilkelerinden vazgeçmeden kardeşliği büyüterek bu ülkede yaşayacağız. Bu alçaklara rağmen bunu yapacağız. 

Editör: TE Bilisim