HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, son yaşanan can kayıplarından sonra açıklamalar yaptı.Demirtaş: "Biz sadece ölümler dursun istiyoruz, sonrasına halk kendisi karar verir" dedi.

 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gece saatlerinde Diyarbakır’a geldi. Havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dağlıca’da yaşanan olayın insan olan herkesin vicdanını sızlattığını ve bütün ölümlerin herkesin ortak acı olduğunu belirten Demirtaş, parti olarak ölümler arasına ayrım koymadıklarını vurguladı. Demirtaş, “Yeni bir durum değil ama hükümetin, cumhurbaşkanının kullandığı dil yangına körükle gitme, ateşe benzin dökme faaliyetinden başka bir işe yaramıyor. Türkiye toplumu barış istiyor. Partimiz barış için gece gündüz yollarda. Ama maalesef ki halen şu saatte bile Türkiye’nin birçok yerinde parti binalarımız yakılıyor, yıkılıyor ve bunları hükümet teşvik ediyor tahrik ediyor” dedi. Demirtaş, “Kardeşliğinizi bozmayın, Türk-Kürt birbirinize sarılın. En faydalı ilaç barış söylemidir. Elbette ki barış kazanacak” diye konuştu.

“GENÇLERİN CANINI KURTARMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Bir gazetecinin, geçtiğimiz günlerde, “Bu ortamda seçim yapılmaz” sözlerini hatırlattığı Demirtaş, şunları kaydetti:

“Sürekli çağrı yapıyoruz, ‘Silahlar sussun, hükümet operasyonları, PKK eylemlerini durdursun’ diye. Sadece seçim için değil, seçimden daha kıymetli bir şeyi kurtarmaya çalışıyoruz. Gençlerin, evlatların canını kurtarmaya çalışıyoruz. Biz sadece ölümler dursun istiyoruz, sonrasına halk kendisi karar verir. Madem sandıkta hesaplaşalım diyorsunuz. 7 Haziran’da ders almadıysanız 1 Kasım iki ay sonra geliyor. Orada bir kez daha hesaplaşalım. Ama bir kez daha mızıkçılık yapmak yok. Bir kez daha sandığa gömüldüğünüz zaman çıkıp sandık sonuçlarını tanımıyorum demek yok. Halkın idaresine saygı duyacaksınız.”

Milliyet

Editör: TE Bilisim