Artvin Valisi Cirit, heyelan ve sel olaylarından sonra yaptığı açıklamayla 60 köye elektrik verilemediğini belirtti. Ayrıca 30'u aşkın köye de ulaşımın sağlanamadığını açıklandı


Artvin Valisi Kemal Cirit, sel ve heyelanın ardından üç gündür ulaşıma kapalı olan Artvin-Şavşat, Artvin-Ardanuç ve Artvin-Oraköy köy yollarında yapılan çalışmalarda incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Vali Cirit, afetten etkilenen Ortaköy'de vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.


'DAĞ KÜTLESİ KARA YOLUNA DÜŞTÜ'

Artvin-Şavşat karayolunun ulaşıma açılması için karayolları ekiplerinin aralıksız çalıştığını ifade eden Vali Cirit, "Büyük bir dağ kütlesi karayoluna düşerek yolu kapattı. Artvin'de yaşanan bu afet sadece bölgesel bir alanda kalmadı. Hemen hemen bütün ilçelerimizde etkili oldu. Bütün ilimizi etkileyen sel ve heyelanla karşı karşıyayız. İş makineleri ve personellerimiz yoğun bir çalışma içerisindeler" diye konuştu.

Yusufeli, Ardanuç, Borçka, Hopa, Murgul ve Şavşat karayollarında da zaman zaman ulaşıma kapanmalar yaşandığını vurgulayan Cirit, şöyle devam etti:
"Artvin-Şavşat karayolunun ulaşıma açılması için ekiplerimiz yoğun bir çalışma sergiliyorlar. Yaklaşık üç gün içerisinde yolu ulaşıma açmayı planlıyoruz. Umut ediyorum ki daha büyük afetlerle karşılaşmayız. Bu yolda ulaşımı geçici olarak Ardanuç'un köyleri üzerinden sağlıyoruz. Aynı şekilde Artvin'in en yoğun nüfusuna sahip olan Ortaköy köyünde de heyelanlar nedeniyle bazı mahallelere ulaşım sağlanamıyor. İl genelinde afetten dolayı yaklaşık 60'ı aşkın köye elektrik veremedik, 30'u aşkın köyde de ulaşım sağlanamıyor."

Editör: TE Bilisim