3713 sayılı kanundaki ek 1 maddesine göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hak sahiplerini tespit etti ve Devlet Personel Başkanlığı’na listeleri iletti. Bu gün yapılan kurada şehit yakını, gazi ve gazi yakını olan 351 kişilik liste noter huzurunda yapılan kura ile birlikte belirlendi.

Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi web sitesinde yayınlanan bilgilere göre; Hak sahibi olanlara atama teklifleri yapılarak tercih edecekleri ilk il ve öğrenim durumlarına dair bilgi alındı.

Atananların 229’u erkek, 122’sininde kadın olduğu da kesinleşen bilgiler arasında yer almakta. Atama sonuçlarına ulaşmak isteyen adaylar ise aşağıdaki linkten T.C kimlik numaraları ile sorgulama yapabilirler

 Sorgulama Adresi: http://euygulama.dpb.gov.tr/DPB_WEB/SorguSehitGaziAtama.aspx

Atananların Kadro Dağılımları

DPB Resmi web sitesinde yer alan bilgilere göre atanan talihlilerin kadro dağılımları da aşağıdaki şekilde olmuştur.

59’unun öğrenim durumları itibariyle ihraz ettikleri unvanlar dikkate alınarak; mühendis, sosyolog, avukat, hemşire, programcı, öğretmen, tekniker ve teknisyen unvanlı kadrolara,

- 110’unun memur unvanlı kadrolara,

- 179’unun hizmetli unvanlı kadrolara,

- 3 kişinin ise işçi kadrosuna atama teklifleri gerçekleştirildi.

Ataması gerçekleşen adayların bundan sonraki süreçte ilgili atama tebliğinin atandığı kuruma iletilmesini ve kurumun bu atama ile ilgili gerekli işlemleri tamamlayıp hak sahibi adaya durumu tebliğ edici şekilde bilgilendirme yapmasını beklemesi gerektiği de DPB resmi sitesinde yer alan bilgiler arasındadır.

Editör: TE Bilisim