İçişleri Bakanlığı tarafından bugün kamuoyuna önemli bir bilgi paylaşıldı. Yayımlanan duyuru ile tüm Türkiye geneli 81 ile şehit cenazeleri hakkınad bildirinin gönderildiği ve uygulanacak olan esasların değiştiğine dair bilgi verildi. Peki neler olacak neler değişti.

İçişleri Bakanlığı tarafından alınan karar ile şehit cenazelerinde bundan sonra segah tekbiri söylenecek. Peki bilmeyenler için segâh tekbiri nedir? Aynı zamanda İçişleri Bakanlığı Tİ işaretinin de yasaklandığını belirtti. Peki Tİ işareti nedir?

SEGAH TEKBİRİ NEDİR

İçişleri Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda segâh tekbirinin söyleneceği belirtildi. peki segah tekbiri nedir?

Allahüekber allahüekber
la ilahe illallahü vallahü ekber
allahüekber velillahi’lhamd

Yukarıda belirtilmiş olan sözler segah tekbiridir. Özellikle bayramlarda ve kandillerde camiye gildiğinde segah tekbiri yapılmaktadır. Ancak pek çok kişi söylediği tekbirlerin segah tekbiri olduğunu bilmemektedir. Bundan sonra şehit cenazelerinde segah tekbiri yapılacaktır.

Tİ İŞARETİ NEDİR?

İçişleri Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda Tİ işaretinin yasaklandığı belirtildi. Peki Tİ işareti nedir?

Tİ işaretinin Türkçe sözlük karşlığı borazan ile ti sesi verilerek yapılan işaretti araması karşımıza çıkmaktadır. Çalgı aletleri yasaklandığı için şehit cenaze törenlerinde hiçbir ses çıkartılmayacak ve her hangi bir siyasi partinin el veya kol ile yapılan işaretide yasaklanmış olacaktır.

Şehit cenazelerinde siyasi partilerin çıkartmış olduğu el ve kol işaretleri de tamamen kaldırılmış oldu. Artık vatandalar şehit cenazesinde her hangi bir siyasi partiye ait olan ya da akıllara siyasi partiyi getiren Tİ işaretlerini yapamayacaktır.

ŞEHİT CENAZELERİNDE UYGULANACAK ESASLARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim