Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ bedelli askerlik konusunda yeni bir açıklamada bulundu.

Bedelli askerlik ne zaman çıkacak diğe merak eden adaylara müjdeli haber geldi. Bilindiği gibi seçimlerden önce gündemden düşmeyen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim öncesinde yaptığı açıklamalar umut olmuştu. Seçimlerden sonra karar verileceği açıklanmıştı 24 Haziran 2018 seçimleri ardından ilk açıklama Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ'dan geldi. 

MECLİSTE NE ZAMAN GÖRÜŞÜLECEK?

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ "Takvimini tam söyleme imkanı yok ama genel işleyişle alakalı bir yorum yapabilirim Cumhurbaşkanı ve vekillerimizin yemin ederek göreve başlaması lazım" dedi.

Meclisin arası sonrası Ekimden sonra bedelli konusu gündeme gelebileceği açıklandı. Bozdağ "Parlamento 1 Ekim’e kadar ara verecek sonuçta Bedelli konusunda Ekim’den sonra gündeme gelecektir. " dedi.

BU YIL İÇİNDE HALOLACAK!

Bedelli askerlik bu yıl içinde halolacak Bozdağ "Bedelli KHK ile alınacak bir karara değil Meclis açıldıktan sonra bu konuda gereği yapılacaktır bu bizim de milletimize taahhüdümüzdür bu konu bu yıl içinde hallolacaktır" dedi. Diğer yandan yeni düzenlemede bedelinin yaş ve ücret şartlarının nasıl olacağı merak edilmekte. Yeni ayrıntılar olduğundan aktarmaya devam edeceğiz. 

Editör: TE Bilisim