Ülkemizde kamu kurumlarına girebilmek için adaylar mezuniyet düzeylerine göre Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye girmektedir. Ancak üst düzeyden mezun olunduğunda alt öğrenim mezuniyeti yanmaktadır. Örneğin ön lisans mezunu olunduğunda lise KPSS'ye girilemez lise düzeyinden atanılamaz. Yine lisans mezunu olunduğunda ön lisans diploması varsa dahi ön lisans mezuniyetinden atanılamaz KPSS'ye girilemez.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM'ye ait il büroları ile İşin Olsa ekibi olarak görüşme yaptık. Buna göre alt öğrenimden atanabilmek için adayın öncelikle üst öğrenimden mezun olmadan alt öğrenim için KPSS'ye girmesi ve üst öğrenimden mezun olsalar dahi alt öğrenimden KPSS'ye girebildikleri için 2 yıl içerisinde atanmaları gerektiğini öğrendik. Ancak 2 yılın sonunda bir daha alt öğrenimdem KPSS'ye girilemiyor ve atama olmuyor.

ALT ÖĞRENİM ATAMA HAKKI İSTİYOR!

Sosyal medya platformları aracılığı ile bir araya gelen alt öğrenim mağdurları İşin Olsa ekibimize ulaşarak konunun gündeme getirilmesini talep etti. Buna göre adaylar çok okumanın kötü olmadığını ve hangi düzeyden diploma olursa olsun tüm düzeyden atamaların yapılmasını istiyor. Erken seçim öncesi müjde verilerek alt öğrenimden KPSS'ye girebilme ve KPSS'den atama hakkını adaylar talep etmektedir. İşin Olsa ekibi olarak bizlerde umut ediyoruz ki en kısa sürede alt öğrenim mağduriyetleri giderilir.

Editör: TE Bilisim