On binlerce adayın müracaat ettiği Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 personel alımı KPSS 2017/5 tercihleri sonunda açıklandı. adaylar on gündür sonuçların açıklanmasını bekliyordu Ölçme, seçme ve Yerleştirme Merkezi aracıllığı ile bugün yapılan duyuru da KPSS 2017/5 tercih sonuçlarının açıklandığı belirtildi.

Buna göre KPSS 2017/5 tercih sonuçları açıklandı ve kadrolara göre KPSS taban ve tavan puanları da duyuruldu. İşte kadrolara göre oluşan KPSS puanları.

KADROLAR GÖRE KPSS PUANLARI

Sağlık Bakanlığı KPSS 2017/5 atamalarına bakıldığında ortaöğretim bazında en düşük atamanın ebe pozisyonu için yapıldığı görülmektedir. Buna göre ebe Hakkari iline 62 puan ile atama yapılırken en yüksek sağlık teknisyeni kadrosuna 98 puan ile atama yapıldı.

Önlisans düzeyinde ki atamalara bakıldığında en düşük hemşire kadrosu için 60 puan ile atama yapıldığı ve en yüksek 97 puan ile sağlık teknikeri kadrosu için atamanın gerçekleştirildiği görülmektedir.

Yine Sağlık Bakanlığı KPSS 2017/5 atamalarına bakıldığında en düşük perfüzyonist kadrosu için 58 puan ile Ordu iline ve en yüksek 97 puan ile Şanlıurfa iline atama yapıldığı görülmektedir. Sayısal verilere bakıldığında ise lise, önlisans kadroları için yerleştirmelerin tamamının yapıldığı ve 4 kadro için yerleştirmelerin yapılamadığı görülmektedir.

LİSANS KADROLARA GÖRE PUANLAR İÇİN TIKLAYINIZ

ÖNLİSANS KADROLARA GÖRE PUANLAR İÇİN TIKLAYINIZ

LİSE KADROLARA GÖRE PUANLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim