ÖSYM Sağlık Bakanlığı KPSS 2018 tercih sonuçlarını açıkladı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, 9 bin sağlıkçı alımı için 11 Nisan tarihinde başlayan başvuruların 18 Nisan tarihi itibari ile sonlanması ardından adayların hangi kurumlara yerleştiği belirlendi. ÖSYM sonuç sorgulama sayfasından adaylar sonuçları öğrenebilecek.

ÖSYM'DEN SAĞLIK BAKANLIĞI ATAMASI SONUÇLARI

KPSS 2018/4 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli alım sonuçlarının ÖSYM resmi internet sitesinden 17:30 saati itibari ile erişebilecek. Sonuçlar sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenilebilecek. Açıklanan sonuçlara göre 106 bin 726 aday tercihte bulundu. Ortaöğretim mezunlarından 1326 aday yerleşti. Diğer eğitim düzeylerinde ise ön lisans düzeyinde 829 aday, lisans 6 bin 844 aday yerleştirme sonuçlarında yerleşti. Lisans düzeyinde ise 1 kontenjan boş kaldı. Batman Bölge Devlet hastanesinde 1 kişilik Hemşire atamasında tercih yapan olmadı.

EN KÜÇÜK PUANLAR BELLİ OLDU.

Atama sonuçlarında en düşük ve en yüksek atama puanları da belli oldu. Lisans düzeyinde 62,76084 puan ile atama gerçekleşti. 

Sonuçları öğrenmek için: https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=5485

Editör: TE Bilisim