Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz günlerde bünyesindeki eksikliğini tamamlamak amaçlı alım yapacağını belirtmişti. Alım hakkında yapılan açıklamalar ardından resmi ilan 10 Nisan 2018 tarihinde yayımlanmıştı. Söz konusu ilan önce Devlet Personel Başkanlığı tarafından ilan edilmiş ve daha sonradan Ölçme Seçme ve yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından KPSS 2018/4 Tercih Kılavuzu yayımlanmıştı ve adaylar tercihlerin başlamasını dört gözle beklemekteydiler. Söz konusu Tercih kılavuzuna başvurular 11 Nisan 2018 tarihinde başladı ve binlerce aday tercihlerini yapmaya başladılar. Ancak tercih süresi için son güne gelindi ve hala tercih işlemini yapmamış olan adaylar için süreç sona eriyor.

Söz konusu kılabvuz ile Sağlık Bakanlığı bünyesine farklı alanlarda toplamda 9 bin kişilik kadro ile memur alımı yapacak. Sağlık Bakanlığı kadrolarıa göre Lise, Önlisans ve Lisans mezunu memur personel adayları alınacak ve kadro dağılımı ise, Lise mezunu 326 memur, Önlisans mezunu 829 Memur ve Lisans mezunu 6 bin 845 memur alımı yapılacak.

TERCİH İŞLEMİ SONA ERİYOR!

Sağlık Bakanlığı ÖSYM KPSS 2018/4 tercih kılavuzuna başvurular 11 Nisan 2018 tarihi itibari ile başlamsının ardından artık sona ermektedir. Buna göre tercih işlemi en geç 18 Nisan 2018 tarihi saat 23:59 a kadar yapılması gerekmektedir. Ayrıca adayların tercih işlemini tamamlayabilmeleri için Tercih Ücreti olan 15 TL'yi ödemeleri gerekmektedir.

NASIL TERCİH YAPILIR?

KPSS 2018/4 Sağlık Bakanlığı Tercih kılavuzuna başvuru yapacak adayar öncelikle son tercih tarihi olan 18 Nisan 2018 tarihi saat 23:59 a kadar tercihlerini tamamlamaları gereklidir. Buna göre söz konusu olan kılavuza tercihler https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapabilirler. Tercihler adayların Türkiye Cumhuriyeti kimlik Numarası ile ve Aday şifresi ise bireysel olarak yapılacaktır.

TERCİH ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?

Tercihini yapan adaylar sözk onusu olan tercih ücretini ( 15 TL ) ödemeleri şarttır. Buna göre banka yolu ile ödeme yapacak adaylar, İNG, Vakıf Katılım Bankası,  Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Finansbank tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı ile ödeme yapılacak ve Ziraat Bankasından ödeme yapacaklar sadece İnternet ve Mobil Bankacılık üzerinden ödeme yapabileceklerdir.

Bunun dışında ÖSYM kartı ile ödeme yapacak adaylar, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile https://odeme.osym.gov.tr/ adresinden yapabilirler.

Tercih sonuçlarını ve yeni gelişmeleri takip edebilmek için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek devamlı oarak bildirim alabilirsiniz.İşin Olsa Mobil uygulaması için Buraya Tıklayınız.

ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzlara ulaşmak için Buraya Tıklayarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz

Editör: TE Bilisim