Yurt genelinde Fethullahçı Terör Örgütüne yönelik yapılan operasyonlar devam ediyor. Şuana kadar kamuda 46 bine yakın personel açığa alınırken bu sayının daha da büyüyeceği tahmin ediliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğünden açığa alınan personel sayısı her geçen gün artmaya devam ederken şuana kadar en çok Milli Eğitim Bakanlığında istihdam eden öğretmenler açığa alınmış durumda. Bunun yanı sıra Sağlık Bakanlığında farklı pozisyonlarda istihdam eden Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin de açığa alınma işlemleri devam ediyor.

Sayı 5 Bini Geçti

Sağlık Bakanlığından yayınlanan bildiri ile özel ve devlet hastanelerinde istihdam eden şuana kadar 5 binden fazla personel açığa alındığı açıklandı. Bu sayının ilerleyen günlerde daha da artabileceği düşünülürken polis ekipleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca operasyon ve baskınlarına devam ediyor.

Görevden atılan memurlar ve öğretmenler kadar atama yapılacağını duyurmuştuk. Sağlık Bakanlığında istidam eden 5 binden fazla Fethullahçı Terör Örgütü üyesinin de atılması atama bekleyen sağlıkçılara müjdeli haberi duyurmuş oldu. Özel ve devlet hastanelerinde hastaların bakımlarının gecikmemesi ve vatandaşların sıkıntı çekmemesi için açığa alınan personel kadar Sağlık Bakanlığına bağlı faaliyetlerine devam eden kurumlara personel alımı yapılacak. Bu konu hakkında da yakın zaman açıklama beklenmektedir.