Sağlık Bakanlığı Haziran ayı içerisinde farklı pozisyonlar için toplam 18 bin kişilik memur alımı yapacaktır. Alım ilanı resmi olarak tercih kılavuzu olarak duyuruldu ve başvuruların hangi tarihlerde yapılacağı belirlendi. Buna göre 18 bin memur alımı ilanına ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu adaylar başvuru yapabilecektir.

Şu günlerde İşin Olsa ekibimize en çok gelen sorulardan bir tanesi Sağlık Bakanlığı KPSS 2018/5 ile 18 bin sözleşmeli memur personel atamasında KPSS atama taban puanlarının kaç olacağı, branşlara göre atama puanlarının ne olduğu, hangi kadronun kaç KPSS puanı ile atama yapılacağı sorulmaktadır. Peki detaylar nedir?

BRANŞLARA GÖRE KPSS ATAMA PUANLARI NEDİR?

Buna göre öncelikle en düşük KPSS atama puanının yine perfüzyonist kadrosunda olacağı ve atamaların KPSS 55 - 60 puanlar ile olacağı bekleniyor. Öte yandan lise mezunu atamalarının 80 - 90 puanlar arasında seyir etmesi beklenmekte olup ön lisans mezunu adayların başvuru yapacağı bazı teknisyen kadrolarının 75'e kadar alım yapacağı ön görülüyor. En yoğun rağbetin gösterildiği hemşire alımında yine KPSS puanlarının 65'lere kadar inebileceği tahmin edilmektedir. Sağlık alanında genel olarak düşük puanlar ile rahat atamalar olabiliyor. Hemen aşağıdaki linkler yardımı ile bir önceki atamalara bakıp branşlara göre KPSS atama puanlarını görebilirsiniz.

Ortaöğretim Branşlara Göre KPSS Atama Puanları

Önlisans Branşlara Göre KPSS Atama Puanları

Lisans Branşlara Göre KPSS Atama Puanları