Sağlık Bakanlığı her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere binlerce personel alımı yapmaya devam ediyor. Alımlarda genel olarak adayların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmakta olup yine merkezi yerleştirme atamaları ile de binlerce personel alımı yapılmaktadır. Bu sene Sağlık Bakanlığının kaç bin personel alımı yapacağı büyük bir merak ile beklenirken Sağlık Bakanı Recep Akdağ önemli açıklamalarda bulundu.

3 Bin 800 Personel Acil Alınacak

Sağlık Bakanı Recep Akdağ personel alımı sorusunu yanıtsız bırakmayacak öncelikli olarak boş pozisyonların doldurulması için acil 3 bin 800 personel alımı yapacaklarını belirtti. Kısa süre içerisinde bu alım ilanının yayımlanması beklenmektedir.

Yine Sağlık Bakanı Recep Akdağ yaptığı açıklamasında yıl içerisinde toplam 15 bin personel alacaklarını da duyurdu. 3 bin 800 kişilik personel alımının yapılması ile yıl içerisinde seri ve aralıklı olarak Sağlık Bakanının personel alımı yapması beklenmektedir. Şu an için hangi pozisyonlar için alımların yapılacağı bilinmiyor yani Recep Akdağ bu konu hakkında her hangi bir açıklama belirtmedi ancak tüm pozisyonlar için personel alımların yapılacağı tahmin edilmekte olup kısa zaman içerisinde çıkması beklenen 3 bin 800 personel alım ilanının yayımlanması ile detaylarında öğrenileceği düşünülmektedir.
Editör: TE Bilisim