Sağlık Bakanlığı her sene açık pozisyonlarına göre personel alımı gerçekleştirmektedir. Sağlık Bakanlığı personel ve memur alımları genel olarak Kamu Personeli Seçme Sınavı puan şartı aranarak gerçekleştirilmekte ve adaylar tercihlerini ÖSYM aracılığı ile yapmaktadır.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ 12 bin 500 kişilik personel alımı yapacaklarını duyurmuştu. Sonunda tarih verildi ve Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 kişilik sağlık personeli, memuru alımı başvuruları başlıyor. Kadrolara göre atama sayıları da duyuruldu.

KADROLARA GÖRE ALIMLAR

Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 kişilik personel alımı yapacak. Peki Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 memur alımı kadrolara göre personel alımı sayısı nedir?

Yukarıda verilmiş olan görselde Sağlık Bakanlığının hangi kadrolar için kaç personel alımı yapacağı görülmektedir. Lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için kadrolar ayrılmış olup en çok kadro 7.683 kişi ile lisans mezununa daha sonra 3.964 kişi ile önlisans mezununa ve daha sonra 853 kişi ile ortaöğretim mezunlarına ayrılmış. Yine Sağlık Bakanlığı en çok 6.747 kişi ile hemşire kadrosuna alım yapacak.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK

Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 personel alımı kadroalrı duyuruldu. Peki alımlar ne zaman yapılacak. Buna göre alımlar ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığı ile 7 Haziran 2017 tarihinde başlayacak ve adayların 13 Haziran 2017 tarihine kadar müracaatlarını tamamlaması gerekmektedir.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim