Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere çok sayıda ülkede kış aylarının yaklaşması ile kış saatine ve yaz aylarının yaklaşması ile de yaz saatine geçilmektedir. Buradaki temel sebep halkın kış aylarında işe çok karanlık da gitmesini engellemektedir.

Ancak ülkemizde kış saati yerine devamlı olarak yaz saati uygulandığında daha fazla tasarruf edileceği belirtilmiş ve bakanlar kurulu tarafından yayımlanan duyuru ile bundan sonra yaz saatinin uygulanacağı ve kış saatine geçilmeyeceği belirtilmişti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından yapılan açıklamaya göre yaz saati uygulamasının faydalı olduğu ve hem ülke hemde vatandaşın ekonomisine ekstra olumlu katkı sağladığı belirtilmektedir.

KIŞ SAATİNE GEÇİLMESİ BEKLENMİYOR!

Danıştay tarafından geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklama da hükümetin kış saatine geçmesi gerektiği ve ilgili maddelerde ona göre değiştirmesi gerektiği söylenmişti. Ancak bu açıklamadan sonra hükümet harekete geçerek yaz saatinin devamlı olarak uygulanabilmesi için ilgili konuya torba yasası ile Türkiye Büyük Millet Meclisine sundu.

Buna göre yaz saati ve kış saati düzenlemesi yine bakanlar kurulunun eline geçmiş oldu. Büyük ihtimal ile Türkiye'nin kış saatine yine geçmesi beklenmemekte olup bundan sonra devamlı olarak yaz saati uygulamasında kalınacağı tahmin ediliyor.

TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim