Ülkemizin en köklü partilerinden bir tanesi olarak bilinen Saadet Partisi yıllardır seçime giriyor ancak genel olarak yüzde 2 bandında oy almakta ve baraj yüzde 10 olduğu için milletvekili çıkaramadı. Milletvekil çıkaramadığı için seçim dönemlerinde ve normal dönemlerde Saadet partisi devletten her hangi bir gelir de elde edememektedir.

Bu seferki 24 Haziran seçimlerinde Saadet Partisi ittifak ile girdi yani baraj problemi bulunmuyordu. Bu sebepten dolayı Saadet Partisinin oyu ortalama yüzde 5 civarına kadar yükselebilir deniliyordu çünkü barajı geçemediği için Saadet Partililer başka partilere oy vermekteydi ancak düşünüldüğü gibi olmadı. Peki Saadet Partisi kaç milletvekili çıkarttı?

TBMM'DE 3 VEKİL ÇIKARTTILAR

Şu anlık yayımlanan sonuçlara bakıldığında Saadet Partisinin 24 Haziran seçimlerinde 3 milletvekili çıkardığı görülmektedir. Bunlar Cihangir İslam ve Hüseyin Emre Bağce İstanbul'dan, Abdülkadir Karaduman ise Konya'dan seçildiği duyuruldu. Saadet Partisinin farklı illerde siyasi geçmişi önemli isimler milletvekili seçilmedi. Önümüzdeki sürede TBMM'de Saadet Partisini 3 vekil temsil etmiş olacak tabi Cumhuriyet Halk Partisi CHP'nin seçim listesinden de baz Saadet Partililerin kazandığı ifade ediliyor yani TBMM içinde vekiller arasında diğer partilere kaymalar olabilir.

Öte yandan Saadet Partisinin Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu ise Türkiye geneli 400 bin civarı oy aldı. Kendisinin ve eşinin kullanmış olduğu sandıktan ise Saadet Partisine sadece iki oyun çıktığı diğer kullanan seçmenlerin oy vermediği basına duyuruldu.

Editör: TE Bilisim