Bilindiği üzere 29 Nisan 2017 akşam saatlerinde OHAL kapsamında çıkarılan 689 ve 690 sayılu Kanun Hükmünde Kararnameler ile kamudan pek çok kişi görevden ihraç edildiği gibi arkadaş bulma programlarının da yayından kaldırıldığı duyurulmuştu.

Haber siteleri ve basında yanlış anlama yüzünden evlilik programlarının kapatıldığı düşünülmüştü. Ancak ertesi gün çıkarılan 689 ve 690 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerin tekrar incelenmesi ile evlilik programlarının değil sadece arkadaş bulma programlarının ve 0800'lü hatların yayınlarının yasaklandığı öğrenilmişti. Radyo ve Televizyon Üst Kuruluda sosyal medya da hala bu konunun en çok tartışılan konu başlıkları arasında yer alması üzerinde duyuru yapıldı.

RTÜK AÇIKLAMA YAPTI

Haber sitelerinde ve sosyal medya sitelerinde karışıklıkların devam etmesi üzerine Radyo ve Televizyon Üst Kurulu evlilik programlarının kapatılıp kapatılmayacağı hakkında açıklama yaptı. Yapılan açıklama da evlilik programlarının kapatılmadığı ve sadece arkadaş bulma, flört etme, sevgili bulma vb. gibi programların yasaklandığı duyuruldu.

PROGRAMLAR DEVAM EDECEK

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından yapılan açıklama ile evlilik programlarının devam edeceği kamuoyuna duyurulmuş oldu. Çıkarılan 689 ve 690 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerin yanlış anlaşılmasından dolayı böyle bir algı oluşmuş durum olup halen pek çok haber sitesi ve sosyal medya aracılığı ile kişi ya da kişiler evlilik programlarının kapatıldığına dair paylaşımlar yapmaya devam etmektedir. Ancak RTÜK tarafından yapılan açıklama ve KHK kararlarının yeniden incelenmesi ile evlilik programlarının kapatılmadığı dün itibari ile öğrenilmiştir.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ