RTÜK Başkanını yine seçemedi.Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), başkanlık seçiminden sonuç alınamaması üzerine 7 Ekim'de tekrar toplanacak.RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamaya şu şekilde, üst kurul, başkanlık seçimi için üye Arif Fırtına başkanlığında 10'uncu defa toplandı.

 

BAŞKAN SEÇİLMESİ

AK Parti kontenjanından seçilen İlhan Yerlikaya, MHP kontenjanından seçilen Esat Çıplak ve HDP kontenjanından seçilen Ersin Öngel, yapılan iki turda yeterli oyu alamadığı için başkan seçilemedi. Üst kurul, başkanlık seçimi için 7 Ekim Çarşamba günü 11'inci defa toplanacak.

 

7 EKİMDE TOPLANACAK

 

RTÜK'ün, 22 Temmuz'da yaptığı ilk toplantıda MHP kontenjanından seçilen Çıplak, AK Parti kontenjanından seçilen Yerlikaya ve HDP kontenjanından seçilen Öngel, yeterli oy alamadığı için seçim, bir sonraki haftaya ertelenmişti. Üst kurulun 29 Temmuz'daki ikinci toplantısında da Yerlikaya, Çıplak ve Öngel yeniden aday olmuş ve yeterli oy çıkmadığı için başkan seçilememişti. Üst kurulun 5 Ağustos'taki üçüncü, 12 Ağustos'taki dördüncü, 19 Ağustos'ta beşinci ve 26 Ağustos'taki altıncı, 2 Eylül'deki yedinci, 9 Eylül'deki sekizinci, 17 Eylül'deki dokuzuncu toplantısında da üç aday yeterli oyu alamadı.Türkiyegazeteiesi

 

Editör: TE Bilisim